top of page

Den praktiske filosofi i førertrøjen

Vores bogudgivelser

Vores udgivelser har alle én ting til fælles - nemlig filosofi. 

Vi bruger den praktiske filosofi i vores udgivelser som et middel til vores dannelse som mennesker og dermed til at øge vores muligheder for at leve et liv vi trives i, kan være stolte af og ikke senere fortryder.

Vi har produceret alt fra e-bøger til rejsedagbøger. Vi er stolte over at være med på rejser, i skoler og børnehaver, i ledergrupper og mange andre steder hvor det er vigtigt at vi som mennesker er nysgerrig på os selv, hinanden og verden omkring os.

Dannelseshåndbog
for ledere

Udarbejdet til Center for Sundhed & Omsorg - Guldborgsund Kommune

At lykkedes med at være både et ordentligt menneske og en god leder kræver dannelse. Denne håndbog er skrevet som en praktisk hjælp til ledere, der ønsker indsigt i praktisk filosofi og dannelse samt konkrete metoder til udvikling af et lederskab, der virker i hverdagen - både når det gælder ledere og medarbejdere.

 

Bogen indeholder enkle tekster med introduktion til dannelse, ledelse og lederskab samt en række konkrete metoder, der understøtter dialog, dannelse og træning af ledelse i hverdagen. 

Endvidere er bogen udformet som en ledelsesdagbog og notesbog, hvor lederen kan samle sine idéer, tanker og erfaringer m.v. omkring ledelse. 

 

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2021
 

Dannelseshåndbog for ledere forside.png

MIN HØJSKOLE DAGBOG

De fleste mennesker ser tilbage på deres højskoletid som en periode, der har haft afgørende betydning i deres liv. Nogle bliver klogere på, hvem de er, andre oplever, hvor vigtige vi som mennesker er for hinanden, andre bliver mere udadvendte eller modige, dygtigere til musik eller sport osv. Hvad mon du kommer til at opleve?

MIN HØJSKOLEDAGBOG hjælper dig til at reflektere grundigt over de mange ting, der sker hver eneste dag på en højskole. Her får du praktisk hjælp til gode dialoger, at give og modtage feedback samt indsigt i, hvordan du kan anvende praktisk filosofi i din hverdag. En god dagbog giver dit højskoleophold ekstra værdi - ikke alene mens du er på højskolen men i resten af dit liv.

Læs i bogen her.

Bogen koster 200,- stk. og bestilles via mail til anna@hojlundlarsen.dk

Højskolebog.forside.LinkedIn.jpg

Mine efterskoletanker

En bog om mig og livet

Efterskolen er for mange unge en træningsbane. Her kan de hver eneste dag lære meget om sig selv, andre mennesker og livet - samtidig med, at de har det sjovt og oplever, hvor fantastisk livet kan være.

Her er bogen, der handler om, hvordan du bliver god til at leve et liv, som du kan være stolt af og taknemmelig over. Jo mere du bruger bogen, jo klogere bliver du på mange af livets store spørgsmål som fx: Hvem er jeg? Hvordan bør jeg leve mit liv, Hvilken betydning har fællesskaber? osv.

Bogen indeholder både tekst, mange forskellige øvelser og god plads til egne og andres noter og tegninger m.v. En rigtig dannelses- og mindebog. Læs i bogen her

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i juni 2018

Bogen koster 200,- stk. og bestilles via mail til anna@hojlundlarsen.dk

I WAS HERE

EN REJSEDAGBOG FOR LIVET

At rejse er at (op)leve og din rejse bliver ekstra god, når du tager dig tid til at tænke over dine oplevelser og skriver tankerne ned, mens du rejser. I WAS HERE indeholder spørgsmål og inspiration til at skrive en dagbog, der gør dine oplevelser på rejsen endnu bedre - og bogen hjælper dig til, at du har glæde af dem resten af livet. Bogen indeholder ud over tekstsider også mere end 100 blanke sider, med plads til dine tanker i både ord og tegninger m.v.

Bogen er skrevet af Anna Højlund Larsen og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i januar 2020

I WAS HERE koster 200,- og kan bestilles via mail anna@hojlundlarsen.dk

Rejsedagbog.Forside.Webshop.png

Hvad er en god jul?

Hvad er en god jul? er skrevet til familier der ønsker en mere nysgerrig jul.

Det er en praktisk brugsbog med 54 sider i et lettilgængeligt sprog samt en julekalender med 24 nysgerrige julespørgsmål til hele familien.

Den koster kun 39,- hvoraf 5,- går direkte til Børn Vilkår og deres arbejde med Børnetelefonen og samtaler med børn.E-bogen kan købes direkte fra forlaget på tlf: 61461174

eller mail: anna@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Anna og Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2020

Skærmbillede 2020-11-18 kl. 07.22.24.png

Når de voksne er

nysgerrige

En guide til filosofiske samtaler i børnehøjde

Det er både sjovt, lærerigt og livgivende at filosofere med børn, og forskningen viser, at børnene bliver mere livsduelige af det.

Her får du en række gode råd og konkrete metoder til at undersøge fx venskab, kærlighed og identitet sammen med børn og unge. Du bliver også klogere på rollen som voksen og den praktiske filosofi.

Bogen er skrevet til forældre og bedsteforældre samt pædagoger og lærere. Bogen bliver brugt mange steder, og der er flere pædagogiske arbejdspladser, der har valgt at købe bogen til alle medarbejdere.Bogen kan købes hos boghandlerne eller på mail: anna@hojlundlarsen.dk.

Ved større ordrer kontakt forlaget direkte på tlf: 61461174

Læs i bogen her.

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

Når de voksne er

nysgerrige

Arbejds- og notesbog

Denne arbejds- og notesbog, hører sammen med tekstbogen "Når de voksne er nysgerrige - en guide til filosofiske samtaler i børnehøjde".

Bogen er købt af flere kommuner, der ønsker, at det pædagogiske personale kan samle og fastholde deres observationer og refleksioner på skrift. Bogen indeholder opfordring og plads til at formulere en personlig pædagogisk filosofi, filosofiske børnecitater fra hverdagen samt observationer, tanker og idéer omkring praktisk filosofi med børn.Bogen kan købes hos forlaget direkte på tlf: 61461174

eller mail: anna@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

Resultater gennem

tillid og mod

Træningshåndbog for ledere

Træningshåndbogen er er en personlig notes- og refleksionsbog til alle ledere i Roskilde Kommune. Håndbogen bygger på en kobling mellem filosofi og ledelse, hvor formålet med hverdagens træning og refleksion er dannelse forstået som livs- og ledelsesduelighed.

Bogen giver en kort introduktion til praktisk filosofi og indeholder hele ledelsesgrundlaget samt konkrete metoder til dialog og træning i hverdagen. Endvidere er der god plads til lederens egne noter.

Læs om og i bogen her

For yderligere information kontakt forlaget direkte på tlf: 61461174

eller mail: anna@hojlundlarsen.dk

Bogen er skrevet af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2017

Bobleriet

Nye muligheder for dannelse

"I Guldborgsund Kommune har vi Bobleriet. Det er et supplement til børn og unges liv i skolen, i fritiden og i familien. Her udvikler vi nye rammer, der giver tid, rum og støtte til, at vi som mennesker kan reflektere, fordybe os, tvivle, eksperimentere og ikke mindst lade os rive med for at blive den bedste udgave af os selv." Sådan skriver udvalgsformand Martin Lohse i bogen.

Denne bog forklarer, hvad Bobleriet er gennem visioner og konkrete aktiviteter for børn og unge i Guldborgsund Kommune bl.a. et billedkunstprojekt ledet af Mini Blume.

Bogen er redigeret af Michael Højlund Larsen

Udgivet på Forlaget Højlund i 2016

bottom of page