top of page

Velkommen til vores blog-univers

Her der vi ud af vores viden, erfaring, gode øvelser, idéer mv.

Search
 • mic4365

En introduktion til filosofi, ledelse og lederskab


Det er min erfaring, at de temaer, som ledere for alvor finder det værdifuldt at arbejde med, ofte er af filosofisk karakter. Selvom udgangspunktet typisk er spørgsmål som fx "Hvordan kan jeg motivere min medarbejdere?", "Hvordan kan jeg behandle mine medarbejdere forskelligt, men alligevel retfærdigt?", "Hvordan får jeg medarbejderne til selv at tage ansvar?" og "Hvordan bliver jeg en god leder?", så gemmer der sig bag disse "hvordan-spørgsmål" en række filosofiske temaer, der eksempelvis kan formuleres på følgende måder:


 • Hvad er god ledelse?

 • Hvad er motivation?

 • Hvad er retfærdighed?

 • Hvad et et ansvar?

 • Hvad er mine grundlæggende værdier?

 • Hvad er en værdi?

 • Hvordan træffer jeg valg, som jeg ikke fortryder?

 • Hvad er en god balance mellem delegering og kontrol?

 • Hvad giver mig mening?

 • Hvad er mening?

Alle disse spørgsmål er grundlæggende, når man ønsker at vide mere om, hvad det vil sige at opføre sig ordentligt som menneske, og dermed om, hvad det vil sige at være et godt menneske. Og den gode leder er vel ikke langt fra det gode menneske? Man kunne jo meget passende filosofere over, om man kan være en god leder uden at være et godt menneske.44 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page